4. IVF POSTOPEK

Kljub slabemu izidu prejšnjega postopka, kjer sta dva zarodka štopirala in do transferja sploh nisva prišla in kljub očitnem pesimizmu dr. Požlep, se je dr. Banova zavzela za naju in konzilij nama je odobril naslednji postopek – dolgi protokol, Pergoveris 300 enot.

IVF

Sprva sem si želela pretekli, neuspeli postopek čim prej izbiti iz glave in se vrniti na stare tire, nisem imela namena kaj kmalu pričeti z naslednjim. Razmišljala sem, da bova šla enkrat aprila, maja mogoče. A, decembra sva se čisto tako malo začela pogovarjati o tem in onem in moj me je malce dregnil (beri: močno porinil) z idejo, željo, da nimava pravzaprav kaj čakati. In tako sem v Leonišče že pisala mail za posvet pri dr. Ban.

Termin sem dobila konec januarja, čas do takrat pa sem izkoristila, da sem mojega ‘nafilala’ s prehranskimi dodatki, v upanju, da bodo mogoče vsaj malo pripomogli njegovim ubogim plavalcem. Jaz sem se tudi vzela v roke in prišla na težo pred nosečnostjo oz. na težo, ki sem jo imela pred prvim IVF postopkom. Bila sva pripravljena, kot si pač lahko pripravljen… vsi vemo, da je to pravzaprav loterija. 😉

Na posvetu z dr. Ban sva vse precej rutinsko predelali, z napotnico sem se zglasila na oddelku za reprodukcijo (stara porodnišnica) in na moje presenečenje dobila datum za sprejem že čez teden dni (bila sem ravno na začetku ciklusa, pri dolgem protokolu pa tako ali tako štartaš 22. dan ciklusa in potem daš še eno menstruacijo čez).

Tako sva precej hitro opravila tudi sprejem, dobila sem Suprefact in ves ‘pribor’, ki paše k njemu, potem pa pridno čakala na 22. dan. 🙂

 

—> NADALJEVANJE