3. IVF POSTOPEK

Ne morem verjeti, da se že počasi bližamo punkciji, jaz si pa še nisem uspela utrgati malo časa, da bi kaj spisala o celotnem postopku. Zaradi izredno slabih rezultatov prejšnjega postopka (5 od 6 celic je bilo nezrelih), smo presedlali iz kratkega na dolgi protokol in povečali dozo Menopurja iz 3 na 4 viale.

032217_ti_gene-editing_feat_free

Suprefact sem jemala od 22. dne menstruacije, 16 dni – do prvega ultrazvoka. Nisem imela kakšnih hudih stranskih učinkov razen utrujenosti in rahlih glavobolov. Menstruacija je prišla točno, a je bila drugačna – najprej se je ulilo, potem pa je hitro oslabela in nadaljne dni je bil prisoten le krvav izcedek, toliko, da sem rabila dnevni vložek ves čas. Vse skupaj se je vleklo 10-11 dni.

Na prvem ultrazvoku je zdravnica samo potrdila, da so jajčniki ok in da je sluznica tanka ter da lahko pričnem z dodajanjem Menopurja. Nadaljnih 9 dni sem jemala Suprefact + Menopur, danes pa imela prvi ultrazvok, da se pregleda folikle in endometrij. Pričakovala sem boljše rezulate, priznam, a konec koncev mi je čisto vseeno koliko celic uspem pridelati, če le bodo tiste kvalitetne in bomo ven dobili lepe zarodke. Torej danes jih je naštela 7-8 (D: 15, 15, 13; L: 12, 11, 14 + manjši), sluznica je že 10mm. Dobila sem še za 3 dni Suprefacta in Menopurja, potem pa spet na UZ in upajmo, da bo že čas za stopko, bomo videli.

—> NADALJEVANJE