*Ecco Verde: Inika BB krema

na dan

Že nekaj let se trudim z iskanjem BB kreme, ki bi odgovarjala moji koži ali bolje rečeno, mojim zahtevam. Originalne azijske BB kreme so mi navadno pretežke, preveč kremaste, celo mastne in skoraj vedno imajo svetli odtenki izredno roza, celo siv podton. Tiste iz zahodnega tržišča pa so praktično vedno pretemne, oranžkaste, s precej zahtevnimi formulami, ki jih je treba izredno hitro vmasirati v obraz, drugače bo končni rezultat precej neenakomeren, če ne kar lisast (govorim le za lastne izkušnje).

Nekako sem po testiranju takšnih in drugačnih BB krem, ki so me na koncu pustile ravnodušno, že precej obupala nad idejo, da bi mi kakšna lahko ustrezala, dokler mi ni bila predlagana še Inikina BB krema.

Inika BB cream light

inika bb cream swatch.png
(Lily Lolo BB krema Fair, levo in Inika BB krema Cream NL2, desno)

Na Ecco Verde boste našli 6 različnih odtenkov, ki bodo zadovoljili potrebe uporabnic s svetlo do srednje temno poltjo. Sprva sem (kot mi je v navadi) želela preizkusiti najsvetlješi odtenek (Porcelain), a ob pregledovanju slik, ki so na voljo na internetu, mi je ta deloval zares zelo svetel in presvetel celo zame. Odločila sem se vzeti drugi najsvetlješi odtenek, Cream.

Ko sem izdelek prejela in ga na hitro preizkusila na roki, sem bila prepričana, da mi nikakor ne bo ustrezal. Odtenek je izgledal pretemen, mogoče celo malenkost oranžkast. Bala sem se, da bo to spet eno veliko razočaranje nad še eno BB kremo in bom tokrat čisto zares obupala nad njimi. A vseeno sem se odločila izdelek preizkusiti na obrazu in na moje veliko presenečenje, se je tam obnesel fantastično.

no makeup bare skin
(gola, očiščena koža)
Inika BB cream
(Inika BB krema v odtenku Cream)

BB kremo, kot vse podlage, najraje nanašam z vlažno gobico in na ta način dosežem najlepši finiš. Kremo sem poskusila nanesti tudi z rokami, pa nisem bila navdušena – preprosto ne morem doseči tako lepega, enakomernega nanosa, kot z gobico.

Formula BB kreme je bolj “suha”. Ob iztisu iz embalaže deluje celo rahlo mousse, penaste teksture. Kljub temu je dovolj kremna in lepo mazljiva, da z nanosom ni potrebno hiteti v strahu, da se bo prehitro posušila in “usedla” v kožo. Finiš bi opisala kot neko mešanico mat in rahlo sijočega. In tisto kar mi je najbolj všeč – T-cona se mi prične rahlo svetiti šele po nekih 6ih urah nošenja (testirala sem BB kremo samo, brez fiksirnega pudra).

Zdi se mi, da res lepo poenoti ten in zadovoljivo prekrije rdečico. Ne bo prekrila kakšnih večjih, bolj izrazitih nepravilnosti, a to tudi ni bistvo BB kreme. Konec koncev pa lahko tudi te reči rešite z nanosom korektorja pod BB kremo.

natural everyday makeup

Mene je res navdušila in vesela sem, da imam na voljo nekaj kar mi izpopolni kožo, a ne naredi umetnega, nenaravnega finiša, za dneve ko želim nanesti samo maskaro in kakšen glos ali balzam za ustnice.

Kaj pa ve, se poslužujete BB krem ali ste bolj pristašice močnejših podlag?

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s