*Okay.si: Lilly’s Eco Clean

na dan

Že nekaj časa nazaj sem v test prejela krasen dvojec tekočega detergenta in mehčalca za perilo, znamke Lilly’s Eco Clean. Čeprav sem se v zadnjih letih odvadila agresivnih čistil in vonjev, ki pašejo zraven, vseeno želim, da oblačila nek vonj imajo, zato sem se odločila preizkusiti oba izdelka z vonjem po pomarančnih cvetovih (na voljo sta tudi detergent in mehčalec brez vonja).

Processed with VSCO with c1 preset

Glede na to, da sta oba izdelka brez encimov, optičnih belil, barvil ali umetnih dišav, sta izredno učinkovita. Detergent je dokaj goste teksture in se lepo dozira (ali v pokrovček ali pa direktno v predalček pralnega stroja). Detergent se je zelo dobro odrezal pri pranju različno umazanega perila, na različnih stopinjskih nastavitvah (od 30°C do 60°C). Samostojno sicer ni odstranil kakšnih hujših mastnih madežev ali madežev hrane (borovnice, paradižnik, omake, ipd.), a s predhodnim tretiranjem teh madežev, je delo opravil odlično. Verjetno sem ga imela za manj kot 28 pranj, ker ponavadi rada doziram malo več, kot je napisano v navodilih (oz. detergent nalijem po občutku, ne z merico). Zaradi tega moram reči, da ne gre za najbolj ugoden izdelek (1 l je skoraj 10€).

Pri obeh izdelkih mi je bil zelo všeč pristen, ne-sintetičen vonj po pomaračnih cvetovih. Predstavljam si, da bi ta kombinacija detergenta in mehčalca bila čudovito darilo za novopečeno mamico, saj bi nekaj takega bilo krasno za nego oblačil novorojenčka ali dojenčka (oba izdelka sta res nežna in perilo samo rahlo odišavita – primerno tudi za občutljivo otroško kožo). Mehčalec je cenovno bolj ugoden, saj boste za 750 ml odšteli malo manj kot 5€.

Krasna je tudi opcija, da se kasneje dokupuje samo “refill” vrečke in plastenke ne meče stran, ampak ponovno uporabi (refill vrečke vsebujejo enake količine izdelkov, a so cenejše). 😉

Processed with VSCO with c1 preset

Ste to znamko že preizkusili, kakšne so vaše izkušnje? 🙂

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s