IVF III: Dan po punkciji…

Na dan punkcije sem po odpustu dragega prosila, da me nekam pelje jest, ker sem bila sestradana (seveda je to bil pomfri in coca-cola v McDonaldsu) in ko sva se najedla, sem se počutila veliko bolje, a kmalu me je obšel tisti tipičen neprijeten, napihnjen in tiščoč občutek, kot sem ga vajena po punkciji. Jajčniki me kmalu nehajo bolet, a vedno me nato napihne, ker se tekočina iz jajčnikov malo zlije v trebušni prostor in potem se počutim, kot balon – to je tisto najbolj neprijetno. Občutek se je nadaljeval in še malo stopnjeval do večera, zato sem se namestila vodoravno, na bok, s povštrom med nogami, ampak to dejansko ni kaj dosti pomagalo, zato sem se odločila, da bom raje kaj počela po stanovanju (ko sem se zravnala oz. stala, mi je bilo nekako lažje).

ivf book - cover-2

Za zaspat sem rabila malo več časa, ravno zaradi tega neprijetnega občutka, ampak ker sem bila precej utrujena, me je zmanjkalo že pred 22.00. Zbudila sem se proti jutru, se nekako odvlekla na wc in po lulanju, sta me jajčnika krepko ‘stisnila’, zato sem vzela dva Nalgesina in se zvrnila nazaj v posteljo. Čez dan sta me jajčnika prenehala boleti, napihnjenost pa je kar vztrajala.

Zjutraj, ko sem malega predala atiju, da gresta v vrtec, sem si še aplicirala prvo dozo Crinone gela in moram reči, da nisem bila navdušena – koliko ene potratne plastične embalaže, Estima mi je bila precej bolj všeč in precej lažja za vstavljanje. Edina pozitivna stran je mogoče ta, da se je odvečni oz. preostali gel, ‘ven pocedil’ šele enkrat popoldan, medtem, ko se je to z Estimo zgodilo precej prej. Pa vseeno, Estima mi je bolj pri srcu.

Transfer imava načeloma v ponedeljek, če ne bi bilo kaj vmes… srčno upam, da naju ne pričaka spet kakšno razočaranje.

 

—> NADALJEVANJE

En komentar Dodaj komentar

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s