Mami kuha: Borovničevo pecivo

Danes imam za vas eno super enostavno, slastno in osvežilno sladico – borovničevo pecivo. 🙂 Letos sem dobila precej gozdnih borovnic in kar ni šlo pojest na žlico, sem zamrznila. Uporabim jih v smoothijih, muffinih in zdaj tudi v tem odličnem pecivu. Mali je zmazal najmanj 3 kose.

DSC_0022

Samo pecivo je načeloma čisto navaden biskvit in zanj potrebujemo:

  • 4 jajca
  • 250g moke
  • 150g sladkorja
  • 1 pecilni prašek
  • 1dcl mleka
  • 1dcl olja
  • 250-300g gozdnih borovnic

Olje lahko nadomestite z maslom ali se mu čisto izognete in namesto njega dolijete še mleka ali navadne vode. Sladkor dozirajte po želji, večina receptov (po mojem mnenju) pretirava s sladkorjem, jaz ga skušam dat minimalno, toliko, da je pecivo sladko, ampak ne pretirano. Jajca ločimo na rumenjake in beljake, iz beljakov stepemo čvrst sneg, da ga potem naknadno vmešamo v maso, kar naredi pecivo bolj rahlo.

Ko maso vlijemo v pekač (jaz uporabljam takega, ki je dolg okoli 40cm in širok nekaj čez 20cm), jo enakomerno porazdelimo in dodamo še borovnice – jaz jih vzamem direktno iz skrinje, posujem, da jih je povsod približno enako in pecivo dam v ogreto pečico, pečem pa pri 180°C, okoli 35-40 minut.

Še vroče pecivo posujem z mletim rjavim sladkorjem (lahko dodate tudi malo cimeta) in včasih še toplo pojemo (večinoma pa počakamo, da se kolikor toliko pohladi). Pa dober tek želim! 🙂

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s