IVF: KRVNI TEST – KONČNO!

Včeraj, 15. dan po transferju sem končno dočakala krvni test. Pa, saj si vedela kakšen bo rezultat, si najbrž mislite… Sem vedela, ampak vseeno se mi zdi, da si vsaka ženska (vsaj v postopku OBMP), želi to slišati še od zdravstvenih delavcev/strokovnjakov na tem področju. In nikoli ne veš… lahko testi kažejo nosečnost, potem so pa vrednosti hcg-ja zelo nizke, zato se mi zdi, da je krvni test res ena velika prelomnica za nas IVF-ovke.

Zjutraj, že malenkost pred 10. uro, sem prva oddala kri (za menoj so nato prišle še tri gospe). Vse smo dobile navodilo naj se po rezultate vrnemo ob 13.30. Uhhh… spet čakanje. Tri od štirih smo se odločile, da skočimo skupaj na kavico in malo predebatiramo, potem pa šle po svoje. Jaz sem se odpravila proti sestrični, malo na obisk in ‘zapravit’ teh nekaj ur do rezultatov.

blood

Lepo sva se zamotili in dokler sva uspeli njenega malčka spakirati ‘za sabo’, sva na oddelek prišli skoraj okoli 14.00. Opravičila sem se za zamujanje, ampak mi je prijazna sestra odgovorila, da sem čisto prav prišla. Malo sem morala počakati, potem pa me je poklicala notri… “Bomo imeli dojenčka, a ne?”, mi je rekla nasmejano. “Ne vem, a ga bomo imeli?” sem ji z navdušenjem odgovorila. “Kaj, a dojenčka imamo?”, so začele spraševati še ostale sestre v sprejemni ambulanti. Počutila sem se, kot da bi zadela na loteriji… “Prišla, videla, zmagala!”, mi je spet rekla sestra. Ja, nekako tako se je res zgodilo, sem si mislila.

Usedla sem se in poslušala nadaljnja navodila – naročiti se na ultrazvok, naprej jemati Estimo (še dve škatlici, za 10 dni), potem me bo vodil pa moj osebni ginekolog. Ko sem sestro vprašala, če je še kaj treba, me je nasmejano vprašala: “Ja kaj bi pa vi še radi, a ni to dovolj?!”. Heh… najbrž je, ampak kar nisem želela oditi iz sprejemne, tako fajn mi je bilo.

Sestrična me je čakala pred ambulanto in me močno objela, ko sem ji sporočila rezultate in šele ko sva se začeli oddaljevati od ambulante, sem si vzela čas in dejansko pogledala, kakšni so bili rezultati, koliko dejansko imam nosečniškega hormona v krvi. Ko sem zagledala številko, se mi je čez obraz razvlekel še večji nasmešek – kar 1890,8 U/l. Vauuuu… otroček pa res na polno dela. To so vrednosti za 5. teden nosečnosti, ki pa sem ga dosegla šele danes. Upam, da to pomeni, da vse poteka točno tako kot mora! Počutim se že tako…

S sestrično sva se nato odpravili proti domu, vmes pa nabavili še nekaj za pojest (ja, lakota postaja že prav nadležna) in v lekarni dvignili Estimo (tudi ta je že precej nadležna). Dan je kar hitro minil in nekaj ur po njenem odhodu, sem bila že tako utrujena, da oči nisem več mogla držat odprtih. Liya se je zavlekla na posteljo poleg mene in obe sva odplavali v sanjski svet…

 

—> NADALJEVANJE

—> PREJŠNJA OBJAVA

2 komentarja Dodaj komentar

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s