IVF: DAN PO STOPKI… NOSEČA?

Ne, nisem res noseča… Danes sem se odločila, da v ‘raziskovalne namene’ (beri: lastna radovednost) na vse zgodaj zjutraj lulam in naredim nosečniški test, da vidim ali bo zaznal B-hcg (nosečniški hormon). Stop injekcija je pravzaprav nosečniški hormon, ki deluje enako kot LH (luteinizirajoči hormon), tako da spodbudi zorenje jajčnih celic znotraj foliklov.

Pomočila sem test v urin (ki je mimogrede rabil celo večnost, da se je prepojil) in ga nato pustila ležati na umivalniku. Prav res me je firbec matral – bosta to moji prvi dve črtici? Pa čeprav ne gre za nosečnost, se mi je zdelo zabavno zagledati dve črtici… Še razmišljala sem, da bi šla kupit ClearBlue in ga pokazala dragemu, ko bi prišel domov (sem zlobna, kajne?). Ah, treba se je malo pohecati… že tako imamo pari ogromno stresa z vsem, kar se tiče umetne oploditve. Ko sem prišla pogledat test čez nekaj minut, sem zagledala tole…

1503631_853255794695938_8477868913657735063_n

Juhej, noseča sem… NE. 🙂 Ampak je bilo pa fino zagledati dve črtici in srčno upam, da jih bom v začetku novega leta spet zagledala. No, nisem pa lulala samo zaradi svoje radovednosti oz. zabave, hotela sem tudi na lastne oči videti, da zaradi stopke pride do lažno pozitivnega testa, ker test zazna B-hcg prisoten v urinu. Namreč, brala sem ogromno po vseh možnih IVF forumih in straneh, kjer ženske trdijo, da ni treba čakati tako dolgo do prvega urinskega testa oz. krvnega testa… da so lulale že 2., 3, 5. dan po transferju in so imele pozitivne teste. In ja, pri nekaterih se je res izkazalo, da so noseče, pri drugih pa potem pride do velikih razočaranj na krvnih testih. Zato svetujem, da raje počakate na bolj realni 9.-10. dan po transferju ali še bolje, kar na krvni test, kjer ne bo več nobenega dvoma.

Jaz se za zdaj še odločam ali bom lulala ali raje počakala na ‘uradne’ rezultate, ampak verjamem pa, da bo čakanje in nevednost huda reč. Jutri je dan punkcije, ki se ga veselim in bojim ob enem. Danes me namreč po stopki, jajčniki precej bolijo, vse je občutljivo in napihnjeno, zato me je malo strah, da bo po punkciji še huje, ampak… ni potrebe, da se vnaprej s tem obremenjujem.

Jutri sporočim, kako bo šla punkcija, upam, da se bo vse odvilo po načrtih.

 

—> NADALJEVANJE

—> PREJŠNJA OBJAVA

2 komentarja Dodaj komentar

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s