IVF: 9. DAN PO TRANSFERJU ALI KO KONČNO NALULAŠ DVE ČRTICI

Drage moje, ne morem verjeti, da se to dogaja, ampak očitno je bil najin postopek uspešen… Danes, na prvi dan novega leta sem zjutraj, po več letih truda, prvič zagledala dve črtici (če odštejemo tisti eksperiment s stop injekcijo). Odločila sem se, da moram vedeti kaj se zares dogaja tam notri in od kod vsi te simptomi… zbrala sem pogum, vzela test (jih imam vedno na zalogi doma) in ga kar pomočila notri – kar bo pa bo! Skoraj istočasno s kontrolno črtico se je začela kazati še druga črtica – najprej je bila res čisto blaga in sem si govorila, da to najbrž ni to, potem je pa začela postajati čedalje bolj izrazita. Test sem gledala v kopalnici, nesla sem ga v kuhinjo pred okno, na svetlobo in se 100x želela prepričat, da zares vidim dve. Še zdaj imam test na nočni omarici (v ovojčku) in ga sem ter tja pogledam, ker mi ni čisto jasno…

pozitiven test nosečnosti.jpg

Dragega sem z novico zbudila in mu ni bilo čisto nič jasno, pravzaprav je še zdaj v šoku in je rekel, da moram jutri pred njim ponavljati test. Sem in tja ga pa kar nekaj prime in začne spraševati po imenih, pa kaj mislim, da bo – punčka ali fant, prav smešen je. Tudi meni gre nešteto reči po glavi… Kot prava tehnološka/računalniška navdušenka sem si na svoj pametni telefon že prenesla nosečniške aplikacije, po drugi strani pa se še kar malo nazaj držim – nekako bi rada vse skupaj odmislila do krvnega testa, rada bi, da mi tam zares potrdijo nosečnost. No, potem je pa še prvi ultrazvok. Po prvem ultrazvoku se mi zdi, da se bom malenkost sprostila oz. dojela, da se vse to zares dogaja.

Še nekaj dni nazaj sem imela zelo mešane občutke in se spraševala, če bom sploh kdaj imela priložnost biti mamica (ja, neplodnost je lahko res psihično naporna reč), zdaj, po pozitivnem testu, pa kar ne morem verjeti, da se bo to dejansko tudi zgodilo. Očitno je z mano bilo res čisto vse vredu in telo je bilo odlično pripravljeno na nosečnost. Zdravnica in biologinja pa sta najbrž tudi imeli prav – če bi vstavili dve blastocisti, bi skoraj sigurno zanosila z dvojčki, tako da sem kar vesela, da smo vstavili eno (bi pa konec koncev bila vesela tudi dvojčkov).

Test bom za dragega ponavljala še jutri, potem pa najbrž še zjutraj pred krvnim testom (7.1.) – zanima me, ali bo temnela druga črtica skozi dneve, morala bi glede na to, da je danes 9. dan od transferja in prvi možni dan za lulanje ‘na palčko’ doma. Razmišljam pa tudi, da bi kupila ClearBlue digitalni test, ki pokaže plus in še tedne nosečnosti zraven in ga naredila kak dan pred krvnim testom ali pa kar na dan krvnega. Bomo videli…

Kar se simptomov tiče, je vse nekako isto – krči nastopijo sem in tja, žejna sem še vedno zelo in lulat hodim stokrat na dan. Črevesje je še vedno večino časa napihnjeno, ampak trenutno kar vzdržno. Bolečina v hrbtu je veliko, veliko boljša in zdaj lahko že dokaj normalno funkcioniram (mogoče bom celo stanovanje uspela kaj v red spraviti). Nekatere vonjave me zelo motijo (cigareti) in zdi se mi, da cel čas nekaj voham. Prsi niso sploh boleče, bradavice pa so bile ves čas občutljive in takšne tudi ostajajo.

 

—> NADALJEVANJE

—> PREJŠNJA OBJAVA

2 komentarja Dodaj komentar

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s