7. TEDEN

Po dolgem času se spet malo javljam, tokrat ne s slikico trebuščka, ampak s slikico malega grahka v trebuščku. Jutri bom sicer že 8 tednov noseča, ampak sem se vseeno odločila spisati nekaj malega o 7. tednu – kaj vse se je dogajalo, z mano in z otročkom.

Kaj se je dogajalo z mano? Teža in obseg se mi še nista povečala (vsaj mislim, bom se jutri potrudila na tešče izmeriti), je pa včasih občutna razlika če sem napihnjena ali ne. Prebava je bolj kot ne še vedno smotana, ampak tako zelo strašno napihnjena kot sem bila na začetku, na srečo več nisem. Z zaprtostjo imam tu in tam težave, ampak to bolj izgleda tako, da recimo en cel dan in pol ne grem na blato, potem pa ta drugi dan zvečer grem, tako da ni strašno…

Slabost je zdaj pristna praktično ves čas, ni več samo ‘navalov’ slabosti, kar mi seveda ni najbolj všeč. Imela sem nekaj izkušenj z željami po določeni hrani, ki pa so se hitro spremenile v odvračanje od te hrane – npr. sem si zaželela slane arašide, se jih naužila, zdaj jih pa več videti ne smem… če samo pomislim nanje, se mi malenkost dvigne želodec. No, pa pustimo mene in moje nevšečnosti, povejmo malo, kaj se je dogajalo z mojim otročkom v 7. tednu in o ultrazvoku, ki sem ga imela.

ultrazvok 7. teden

Ultrazvok sem imela 22.1., v IVF ambulanti, točno na 7. teden nosečnosti. Zjutraj me je slabost fino dajala, tako da sem razmišljala ali bi vzela taxi ali bi šla na trolo in si s sabo vzela vrečko, če mi slučajno res postane zelo slabo. Na koncu sem vzela drugo opcijo in na srečo brez večjih težav prispela pred staro porodnišnico. Kot zanalašč je bilo ta dan največ žensk v čakalnici (resno, toliko žensk še nisem videla v tisti čakalnici – še zunaj jih je precej stalo). Ampak, pri ultrazvokih v IVF ambulanti gre vrsta zelo hitro naprej, tako da sem mogoče vse skupaj čakala 20 minut. Ko sem končno prišla notri, je sestra zdravnici povedala, da sem zanosila po IVF in zdravnica je navdušeno pogledala, če je vse v redu, kar je na srečo tudi bilo. Videla je eno gestacijsko vrečko, v njej 6,5 mm velik plod in lepo delujoč srček. Uf, sem si oddahnila… Dobila sem prvo slikico in se veselo odpravila proti domu (še prej pa sem skočila v Dm po nekaj za grizljat in dva čaja – za prebavo in za nosečnice). Dragi je bil navdušen, ko sem mu sporočila lepe novice in komaj čakal, da pride domov in vidi slikico.

Kaj se je dogajalo z otročkom? V 7. tednu je otroček velik kot ameriška borovnica. Ta teden je ves razvoj skoncentriran v glavi – proizvaja se kar 100 možganskih celic na minuto (uh, kako bo pameten naš otroček, hehe). Prav tako bodo ta teden otročku ‘pognale’ rokice in nogice, ki pa za zdaj še niso videti človeške. Otroček ima zdaj razvite tudi ledvice, ki bodo čez kakšen teden dni začele proizvajati urin.

 

—> 8. TEDEN NOSEČNOSTI

En komentar Dodaj komentar

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s